Вход

Top Panel

aktotoplitelen

aktjutva

chl14

PPUredi

Start1  

 

 

 

121615530 2760771464135330 2153551480069697380 n Днес, 15.10.2020 г., в сградата на Община Велико Търново бяха представени новите обучителни пъзели с правила за безопасност при земетресение. Презентацията бе направена от зам.-кмета проф. Георги Камарашев, който е председател на Комисията по обществен ред и сигурност в общината, председателя на Сдружение „Св. Иван Рилски“ г-жа Благовеста Факирова и служителите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен инспектор Николай Александров, главен инспектор Пламен Иванов и старши инспектор Евгени Стоянов.

Пъзелите са разработени по идея на служители на РДПБЗН В.Търново с помощта на Община В. Търново и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ с. Балван, и са предназначени за подпомагане на теоретичната подготовка на подрастващите за формиране на необходимото поведение при пожари, бедствия и извънредни ситуации. Реализирането на инициативата бе осъществено с финансовата подкрепа на Община В. Търново, която предостави по два комплекта от пъзелите на 20-те Центрове за работа с деца и младежи в община Велико Търново.

Целта на обучителните пъзели е посредством игра децата, заедно със своите родители, да научат и си припомнят най-важните стъпки, които трябва да направят, за да предпазят себе си и своите близки, в случай че попаднат в ситуация на земетресение.

Всеки комплект съдържа 3 различни пъзела, на лицевата страна на които са представени рисунки на млади художници от област Велико Търново, спечелили награди в международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ - Руси Желязков, Надя Кирова и Аделина Манолова. Когато пъзелът се подреди правилно и получената картина се обърне, на гърба й се появяват основните правила за действие преди, по време и след земетресение. Същите дават на подрастващите указания за правилното поведение в различни ситуации - у дома, на обществено място или на открито.

Освен образователните пъзели във всички Центрове за работа с деца и младежи са предоставени информационни брошури за превенция на пожарите в бита през отоплителния сезон и при земетресения, които са част от съвместната кампания „С грижа за възрастните хора“ на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ В. Търново и Община В. Търново.

 


poddryjka sistemi

osnovni iziskvqniq

PPUredVi

Dejstviq

За контакти

Регионална дирекция ПБЗН

гр. Велико Търново

ул. "Н. Габровски" №27
тел. 062/662 221

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
web: www.pojarna-vt.eu