aktotoplitelen

aktjutva

chl14

PPUredi

 

66168030 1099183380290575 3494044990097588224 n В истински детски празник се превърна откриването на деветото издание на Лятна детска полицейска академия в община В. Търново

Церемонията се проведе на стадиона в град Дебелец и в нея се включиха повече от 250 деца и младежи от 20-те Центъра за работа с деца и младежи на територията на община В. Търново. Те представиха танци, песни и стихотворения, научени в предишните издания на академията, демонстрираха познания по пътна безопасност, пожаро-приложен спорт, оказване на първа помощ и оцеляване в планината.

Децата от центровете в гр. Дебелец и с. Самоводене под ръководството на старши инспектор Евгени Стоянов показаха усвоени техники за гасене на пожари и спасяване на пострадали. Малчуганите наблюдаваха демонстрации с полицейски кучета, обучени специално да откриват следи и наркотични вещества.

Старт на тазгодишната инициатива даде кметът на община В. Търново инж. Даниел Панов. Той приветства всички деца и благодари на организаторите, участниците в инициативата и кметовете и кметските наместници в малките населени места на общината за отзивчивостта и подкрепата.

Партньори на Община В. Търново при провеждане на инициативата и тази година са ОДМВР – В. Търново, РДПБЗН – В. Търново, Сдружение „Св. Иван Рилски“, Сдружението на кметовете и кметските наместници Янтра 2011 и Съюза на пивоварите в България.

Приветствие към децата направиха заместник-главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев, директорът на Дирекция „Държавен контрол и превантивна дейност“ при Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ старши комисар Александър Джартов и заместник-директорът на ОДМВР – В. Търново комисар Христо Христов. Те пожелаха на малчуганите безгрижно и безопасно лято, с много нови и интересни занимания, игри и приятелства.

Гости на церемонията бяха още областният управител на област Велико Търново проф. д-р Любомира Попова, представители на ГД „Национална полиция“, директорът на РДПБЗН – В. Търново комисар Красимир Кръстев, служители от ОДМВР – В. Търново, РДПБЗН – В. Търново, кметове и кметски наместници от община В. Търново и областта. 


За контакти

emblema VTРегионална дирекция ПБЗН
гр. Велико Търново
ул. "Н. Габровски" №27
тел. 062/662 221
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
web: www.pojarna-vt.eu