aktotoplitelen

aktjutva

chl14

PPUredi

 

dsc 0101 В празнична атмосфера с музика, танци и игри стартира третата по ред Лятна детска академия в община Елена. Откриването се проведе на 3 юли на стадион „Чумерна“ в град Елена, с участието на деца от селата Константин, Майско, Беброво и Каменари.

Тържеството беше открито от кмета на община Елена инж. Делян Млъзев, който приветства всички деца и благодари на партньорите в инициативата в лицето на ОДМВР – В. Търново, РДПБЗН – В. Търново, РСПБЗН – Елена, РУ - Елена и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ село Балван.

Официални гости на тържеството бяха зам.-областният управител на област Велико Търново г-жа Ивета Кабакчиева, изпълнителният директор на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ г-жа Благовеста Факирова, директорът на РДПБЗН Велико Търново комисар Красимир Кръстев, началникът на РСПБЗН Елена гл. инспектор Цветан Пенчев, началникът на РУ Елена гл. инспектор Тодор Тодоров, представители на ОДМВР В. Търново и други партньори в инициативата от местните администрации.

Гостите на събитието приветстваха децата и им пожелаха много игри, приятни занимания, нови приятелства, знания и умения, и най-вече едно безгрижно лято без инциденти.

По време на академията децата от малките населени места ще усвоят нови знания и умения за пожарна безопасност, начин на поведение при пожари, бедствия и други извънредни ситуации, безопасност на движението по пътищата, оцеляване в природата, запознаване с традиционни български занаяти и др.  


За контакти

emblema VTРегионална дирекция ПБЗН
гр. Велико Търново
ул. "Н. Габровски" №27
тел. 062/662 221
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
web: www.pojarna-vt.eu