aktotoplitelen

PPUredi

КАК ДА СТАНА ПОЖАРНИКАР/СПАСИТЕЛ

      Имаме честта и удоволствието да Ви приветстваме за избрания от Вас професионален път.

     За да бъдете допуснати до конкурсите за назначаване на работа като пожарникар или спасител в структурите на „Пожарна безопасност и защита на населението” трябва да отговаряте на условията, посочени в Наредба № 8121з-344 от 25 ЮЛИ 2014 г. за назначаване на държавна служба в МВР.

      В случай че отговаряте на условията за постъпване на държавна служба в Министерството на вътрешните работи съгласно изискванията на Наредба № 8121з-344 от 25 юли 2014 г., може периодично да се информирате за обявени конкурси за назначаване на държавни служители в Регионална дирекция ПБЗН Велико Търново чрез сайта на МВР – Конкурси за постъпване в МВР → Конкурси за назначаване на държавна служба → На длъжности, за които се изисква първоначално професионално обучение. Там се публикуват обявените конкурси за постъпване на държавна служба в МВР със заповед на министъра на вътрешните работи.

      Със заповедта на министъра на вътрешните работи се обявяват: вакантната длъжност; изискванията на които трябва да отговарят кандидатите; необходимите документи, които трябва да представят при кандидатстване; срок и място за подаването на документите, конкурсни етапи.

      В посочения срок, кандидатите които отговарят на обявените общи и специфични изисквания, трябва да подадат в „Човешки ресурси” при Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Велико Търново, документите посочени в заповедта на министъра на вътрешните работи.

ВНИМАНИЕ: Ако пропуснете този срок, Вие няма да бъдете допуснати до конкурсните етапи!

Конкурсни етапи:

  1. Изследване на физическата годност на кандидатите за постъпване на държавна служба в МВР.
  2. Провеждане на психологическо изследване на кандидатите за постъпване на държавна служба в МВР, включващо:

      2.1. Тестово изследване с тест за интелигентност, личностни въпросници и други психодиагностични методи;

      2.2. Психодиагностично интервю.

       3. Заключително интервю (последен етап) с кандидатите за постъпване на държавна служба в МВР.

      След всеки конкурсен етап се изготвя протокол от изпитната комисия, който се публикува в сайта на МВР – Конкурси за постъпване в МВР → Конкурси за назначаване на държавна служба → На длъжности, за които се изисква първоначално професионално обучение.

      На спечелилите последния етап от конкурса им предстои назначаване като стажанти и след това участие в провеждане на курс за първоначална професионална подготовка по „Пожарна безопасност и защита на населението” в учебните центрове към Академия на МВР.

      След успешно завършване на курсовете за първоначална професионална подготовка, стажантите в МВР се назначават като държавни служители в МВР.

      Желаем Ви успех!

 

 

 

 

 

 

 

 

За контакти

Регионална дирекция ПБЗН

гр. Велико Търново

ул. "Н. Габровски" №27
тел. 062/662 221

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
web: www.pojarna-vt.eu