Вход

Top Panel

aktotoplitelen

aktjutva

chl14

PPUredi

Start1  

 

 

122109735 3451464041580668 7301002736709667789 oНа 21 октомври 2020 г. в района на квартал „Асенов“ гр. В. Търново се проведе мащабно учение за проиграване на общинския план за защита при бедствия на Община Велико Търново в части „Действие при възникване на земетресение“ и „Действие при големи и сложни пожари“.

Целта на тренировъчното занятие бе подобряване на координацията на действията на изпълнителната власт, органите за управление и силите на Единната спасителна система за провеждане на НАВР при възникване на геодинамични деформационни процеси и при възникване на пожари на територията на община Велико Търново.

Учението бе ръководено от директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Красимир Кръстев и в него участваха сили и средства на РСПБЗН В. Търново, сектор СОД при РДПБЗН В. Търново, Център за Спешна медицинска помощ, Български червен кръст и Доброволно формирование на Община Велико Търново.

Действията бяха наблюдавани и лично координирани от кмета на общината инж. Даниел Панов.

В хода на занятието бяха проиграни ситуации на спасяване на затиснати хора в автомобил в следствие на срутила се сграда при земетресение, евакуиране чрез алпийски способ на пострадали от втория етаж на сградата. Извършено бе гасене на покрив на сграда с лафетен струйник на пожарен автомобил, както и гасене на пожар в сухи треви и храсти в труднодостъпен терен, където взеха участие доброволците от Общинския доброволен отряд.

Учението бе наблюдаването от курсанти и възпитаници на Национален военен университет „Васил Левски“ и от студенти от специалност „Национална сигурност“ на Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“.


poddryjka sistemi

osnovni iziskvqniq

PPUredVi

Dejstviq

За контакти

Регионална дирекция ПБЗН

гр. Велико Търново

ул. "Н. Габровски" №27
тел. 062/662 221

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
web: www.pojarna-vt.eu