Областният управител и директорът на РДПБЗН В. Търново наградиха отличените творби в международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”


img 20170601 105439Областният управител проф. д-р Любомира Попова награди отличените творби в международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”, който тази година се организира за 14 път от ГДПБЗН-МВР и е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2016/2017 год. Награди връчиха и директорът на РД ПБЗН комисар Красимир Кръст...ев, директорът на Регионалната библиотека Иван Александров връчи две специални награди, Дарителско сдружение „Свети Иван Рилски“ също връчи награди на децата. Тържеството съвпадна с Международния ден на детето 1-ви юни.
Конкурсът тази година се провежда в партньорство с областния управител на област Велико Търново и Дарителско сдружение „Свети Иван Рилски“ и със съдействието на Регионална библиотека "П. Р. Славейков". В него се включиха децата от 19-те центъра за работа с деца и младежи на територията на община Велико Търново. Целите на конкурса са децата и учениците да пресъздадат в рисунките си познанията си за бедствията, начина на поведение и действия в критични ситуации, както и дейностите на екипите от Единната спасителна система, а също и да се създаде интерес към професията на пожарникаря и спасителя.
Тричленно жури с представители от РД ПБЗН В.Търново и представители от РУО на МОН - В.Търново оцени най-добрите рисунки от 180-те подадени творби. Днес бяха връчени първа, втора и трета награда във всяка възрастова група от трите категории. Младите художници получиха грамоти и компютърни аксесоари. Наградените рисунки се изпращат за участие в Националния етап на конкурса.


Регионална дирекция
Пожарна безопасност и защита на населението
гр. Велико Търново
ул. "Никола Габровски" №27
тел. 062/662 221
e-mail: fire.vtarnovo@mvr.bg
За жалби, предложения и сигнали:
тел. 062/662 221
Приемно време: всеки работен ден
от 10:00 - 12:00 ч. и 14:00 - 16:00 ч.