РДПБЗН В. Търново награди победителите в конкурс „С очите си видях бедата“ 2020 г.

211220202 n

На 21.12.2020 г., пред сградата на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Велико Търново, директорът комисар Красимир Кръстев връчи наградите на победителите в заключителния етап на Международен конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“.

Трима млади художници от област В. Търново спечелиха призови места със своите творби в тазгодишното издание на конкурса за детска рисунка в гр. София. По традиция инициативата се посвещава на 5 декември, Международен ден на доброволеца.

Тодор Петров (11 г.) от СУ „Вичо Грънчаров” гр. Г. Оряховица спечели първото място в конкурса във възрастова група 11-14 години. Другите двама победители са възпитаници на ПГСАГ „А. Попов” гр. Велико Търново в специалност „Интериорен дизайн“. Момчил Енчев (18 г.) бе класиран на първо място сред участниците в трета възрастова група, а Ани Еросалимова (16 г.) бе наградена с поощрителна награда в същата възрастова група.

Рисунките на тримата победители от област Велико Търново са сред 27-те класирали се във финалния кръг на конкурса, в който взеха участие близо 300 творби на деца от цялата страна. Наградените художници дадоха своето съгласие, творбите им да бъдат включвани за участие в благотворителни кампании и инициативи на ГДПБЗН-МВР.

Област Велико Търново има изградени традиции в международния конкурс, в който за четвърта поредна година има наградени повече от една творба. Победителите в предходните издания на конкурса също дариха своите рисунки за участие в благотворителен търг, организиран от ГДПБЗН-МВР за подпомагане на деца на загинали и пострадали при изпълнение на служебния си дълг служители на МВР.


Регионална дирекция
Пожарна безопасност и защита на населението
гр. Велико Търново
ул. "Никола Габровски" №27
тел. 062/662 221
e-mail: fire.vtarnovo@mvr.bg
За жалби, предложения и сигнали:
тел. 062/662 221
Приемно време: всеки работен ден
от 10:00 - 12:00 ч. и 14:00 - 16:00 ч.