Ден на детето в РСПБЗН Горна Оряховица

След двугодишно прекъсване, тази година в РСПБЗН Горна Оряховица е възобновена традицията на отворените врати за децата на 1 юни. В Деня на детето малчугани и пожарникари се забавляваха заедно с различни демонстрации на пожарна техника. Служителите, в партньорство с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Горна Оряховица бяха организирали незабравим празник за децата. Малчуганите от ДГ „Елена Грънчарова“ пък бяха подготвили кратка програма, за да ни поздравят.
Отличени бяха и най-добрите малки художници в конкурса на тема „С очите си видях бедата“. При нас пристигнаха много рисунки, на които децата са изобразили действията на огнеборците и спасителите, за което сърдечно им благодарим. Заедно с председателя на Сдружение ГоАрт Роза Абаджиева отличихме някои от творбите, които грабнаха вниманието на журито.
На трето място в първа възрастова група е класирана рисунката на 8-годишната Теодора Стефанова от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Горна Оряховица. Второто място е за 8-годишния Йоан Бобонков от ОУ „Иван Вазов“, а трета е 9-годишната Цветелина Колева от същото училище.
Във втора възрастова група третото място е за Тодор Петров на 13 години от СУ „Вичо Грънчаров“. Втора е класирана рисунката на Вивиан Бонева - на 10 години от ОУ „Иван Вазов“. Победител в тази възрастова група е 13-годишната Цветиана Иванова от ОУ „Елин Пелин“ – Първомайци.
Едно от картините, която силно ни впечатли беше на шестокласничката Никол Станева от ОУ „Елин Пелин“ в Първомайци, тъй като авторът е видял бедствието в друг аспект, а не в буквалния смисъл. Затова и комисията присъди индивидуална награда.
Победителите в конкурса получиха наградите си от директора на РДПБЗН – Велико Търново - комисар Красимир Кръстев и от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.
Всички детски рисунки са подредени в изложба в сградата на пожарната служба.
Празникът продължи с демонстрация на пожарна техника с участието на служители и техника от РСПБЗН – Горна Оряховица, Сектор „Специализирани Оперативни дейности“ към РДПБЗН – Велико Търново, РСПБЗН – Велико Търново, както и Доброволното формирование „Раховец“.
Децата с голям интерес наблюдаваха спасяване на пострадал от втори етаж на учебната кула. Посредством въжена спасителна система тип „Тролей“ и носилка, служители от сектор „СОД“ към РДПБЗН гр. Велико Търново евакуираха гражданин, попаднал в беда. Демострацията продължи с действия с противопожарна стълба.
А най-голяма веселба настана, когато служителите на РСПБЗН Горна Оряховица с помощта на водни струи изрисуваха българския трибагреник и пуснаха сините лампи и сирени на противопожарните автомобили.
Регионална дирекция
Пожарна безопасност и защита на населението
гр. Велико Търново
ул. "Никола Габровски" №27
тел. 062/662 221
e-mail: fire.vtarnovo@mvr.bg
За жалби, предложения и сигнали:
тел. 062/662 221
Приемно време: всеки работен ден
от 10:00 - 12:00 ч. и 14:00 - 16:00 ч.